HomeOnderhoudZB TrackRefitLigplaatsenLinksContact
Jachtservice Zuidebaan Logo

Laatste nieuws:


Mercury full service dealer

Mercury Marine Dealer: Met trots mogen wij u melden dat we vanaf januari 2017 full service Mercury dealer zijn. Na jarenlang dealer te zijn van .....

Twitter:

(c) 2012 Papermaker design Sneek

 

 

 

 

Side power proportioneele bediening

27-02-2010

Side power boegschroeven zijn te leveren met proportionele bediening, dus u kunt nu uw toerental van uw boegschroef traploos regelen.

Vanaf heden kan Jactservice Zuiderbaan een stille elektrische boegschroef of hekschroef leveren die toerentalgeregeld is leveren, men sprak voorheen altijd er van als u een stille boegschroef wou hebben in uw schip dat er dan een hydraulische boegschroef in gemonteerd moest worden. Dit nam altijd wel een extra prijskaartje met zich mee, een voordeel van een hydraulische boegschroef was altijd " ze zijn stil en ze kunnen traploos geregeld worden" Nu dit kan dus ook met de elektrische boegschroef van side power. Doordat deze ook traploos geregeld kunnen worden wordt het geluid een heel stuk stiller. Het geluid wat u hoorde bij een elektrische boegschroef was namelijk in de meeste gevallen doordat de schroef op vol vermogen draaide en daardoor ook lucht vorming ontwikkeld, de cavitatie die dan ontstaat maakt het geluid. Dus als nu het toerental van uw boegschroef naar beneden gaat gaat ook u lawaai weg en u kunt nu bijvoorbeeld uw boeg en hekschroef een beetje toeren zo tegen de wal aan laten drukken, dat u alleen en gemakkelijk kunt afmeren. Nog een groot voordeel van deze regeling is doordat het toerental minder is er ook veel minder warmte ontwikkeling is dus u kunt uw elektrische boegschroef vele malen langer gaan gebruiken voordat de thermische beveiliging in werking gaat.

Informeer voor de mogelijkheden voor uw schip of boot bij Jachtservice Zuiderbaan.

 

Jachtservice Zuiderbaan
Vuurtorenweg 6 | 8531 HJ Lemmer | fax 084-7197446 | Tel. 06-22663816