HomeOnderhoudZB TrackRefitLigplaatsenLinksContact
Jachtservice Zuidebaan Logo

Laatste nieuws:


Mercury full service dealer

Mercury Marine Dealer: Met trots mogen wij u melden dat we vanaf januari 2017 full service Mercury dealer zijn. Na jarenlang dealer te zijn van .....

Twitter:

(c) 2012 Papermaker design Sneek

 

 

 

 

Capi-2 is ontwikkeld voor eenvoudige installatie en eenvoudig gebruik.

Schema overzicht van een Capi-2 systeem

De cabeling bus (5) bestaat uit drie draden bijv. 2 x 25 mm2 voor de voeding en een draad van 1,5 mm2 voor de digitale informatie.

De cable-bus wordt eigenlijk van voor naar achter in het schip geinstalleerd. Vanuit een hoofdzekeringkast (4) wordt de cable-bus gevoed.

Hoofdzekeringkast

Door op de cable-bus verschillende node modules (10, 7, e.d.) te plaatsen, kan men diverse elektrische componenten aansluiten en aansturen bijvoorbeeld binnenverlichting,koelkast, e.d.

Met een snx node (9) kunt u niet alleen de verlichting van de desbetreffende hut aan of uit zetten, maar tevens ook dimmen.

Dit alles kunt u centraal controlepaneel(3) schakelen. Ook kunt u via dit paneel alle storingen resetten, en uitlezen in welk onderdeel er zich een storing bevindt.

Ontelbare mogelijkheden zijn er door het gebruik van de voedings-lus die door uw hele boot ligt.

Controlepaneel

Natuurlijk kan ook de vertrouwde licht schakelaar nog steeds worden gebruikt, zodat u ook in elke ruimte uw verlichting kan bedienen. De schakelaars worden dan via het systeem geschakeld.

Als het hele bus systeem is aangesloten wordt het systeem via de computer geprogrammeerd, met de computer die aangesloten wordt via het controlepaneel kan men alle denkbare schakelingen maken en programmeren.
Dit is t.o.v. de huidige installatie's een groot voordeel, want u kunt ten alle tijden nog verschillende aansturingen gaan veranderen. Een voorbeeld hiervan is dat u nu geen hoofdschakelaar meer uit hoeft te doen, dit kan nu met bijv. een "van boord knop". Dit wil zeggen dat alle componenten die u hebt geselecteerd onder deze knop hiermee uitgaan. U kunt dan er bijvoorbeeld voor kiezen om de bilgepompen en uw koelkast aan te laten. Ook kunt u ervoor kiezen dat de verwarming en de onboord verlichting nog wel werkt zodat u niet koud en in het donker aan boord hoeft te komen. Zoals u begrijpt, biedt dit systeem een groot aantal mogelijkheden, die voorheen niet denkbaar waren. Genoemde voorbeelden zijn enkele mogelijkheden.

De mensen van Jachtservice Zuiderbaan hebben hiervoor diverse cursussen gevolgt, om het installeren van een dergelijk systeem vakkundig en bekwaam te installeren. En wil graag in overleg met de klant een passend systeem ontwikkelen voor uw schip.


Vul onderstaand formulier in voor meer informatie

Naam:
Straat:
Postcode:
Plaats:
Telefoon:
E-mail:

Uw opmerking:
.
Neem
veiligheidscode
over:
spamcode

 

Jachtservice Zuiderbaan
Vuurtorenweg 6 | 8531 HJ Lemmer | fax 084-7197446 | Tel. 06-22663816