HomeOnderhoudZB TrackRefitLigplaatsenLinksContact
Jachtservice Zuidebaan Logo

Laatste nieuws:


Mercury full service dealer

Mercury Marine Dealer: Met trots mogen wij u melden dat we vanaf januari 2017 full service Mercury dealer zijn. Na jarenlang dealer te zijn van .....

Twitter:

(c) 2012 Papermaker design Sneek

 

 

 

 

De MagnusMaster is de nieuwste generatie rotorstabilisator. Hoogwaardige techniek gebaseerd op een universeel geldende natuurwet: het magnuseffect. Ontdekt en beschreven door Heinrich Gustav Magnus. Nu technisch geperfectioneerd door DMS Holland.

De MagnusMaster is een volledig elektrisch, niet hydraulisch, aangedreven slingerdemping systeem voor jachten tot 30 meter, op basis van het Magnus effect. In plaats van traditionele vinnen wordt er gebruik gemaakt van snel roterende cilinders, die afhankelijk van de draairichting, een op- of neerwaartse druk genereren.

Het grote voordeel van rotors t.o.v. de conventionele systemen met vinnen is de hoge slingerdemping bij lagere snelheden. Voor een effectieve slingerdemping met vinnen is een behoorlijke snelheid door het water noodzakelijk. Dit komt mede omdat er vaak voor wordt gekozen om het oppervlak van de vinnen zo klein mogelijk te houden en daarmee de kans op beschadiging te verkleinen. Met name in ondiep water zijn de naar buiten stekende vinnen erg kwetsbaar.

De rotors van de MagnusMaster zijn inklapbaar, waardoor de kans op beschadiging nihil wordt. Ingeklapt blijven de rotors grotendeels binnen de turbulente grenslaag van het schip waardoor de weerstand verwaarloosbaar is.

Als de rotors in werking zijn, in de ‘Drive’ positie, kunnen zij buiten de romp van het schip uitsteken. Als de motor van het schip in neutraal wordt gezet worden de rotors automatisch ingetrokken. Dit voorkomt schade bij manoeuvreren en aanleggen aan een kade, in de sluis of haven.

De rotors hebben geen stuureffect. Hierdoor is de positie van de rotors onder het schip, in tegenstelling tot vinnen, vrij te bepalen. In de meeste gevallen zal de beschikbare ruimte in het schip voor de compacte elektromotor bepalend zijn. Het is zelfs mogelijk de rotor op de spiegel te monteren hetgeen met name voor snelvarende jachten wenselijk kan zijn.

 

Jachtservice Zuiderbaan
Vuurtorenweg 6 | 8531 HJ Lemmer | fax 084-7197446 | Tel. 06-22663816